Zo gaat jouw zorgbedrijf goed met patiëntgegevens om

Binnen de zorg zijn, evenals in andere sectoren, vele ZZP’ers actief. Van therapeuten tot logopedisten en andere paramedici. EPD software (Elektronisch Patiënten Dossier) vormt een belangrijke en efficiënte schakel tussen de verschillende (para)medici. Vrijwel iedere beroepsgroep binnen de zorg maakt gebruik van EPD software. De patiënt dient toestemming te geven voor toegang tot het EPD van verschillende (para)medici. Heeft de patiënt toestemming gegeven, dan kunnen de verschillende zorginstanties deze patiëntgegevens met elkaar delen, zodat er een nog duidelijker beeld ontstaat en belangrijke aspecten meegenomen kunnen worden.

Het gebruik van EPD Software

EPD software is voor paramedici een onmisbaar en adequaat programma voor het beheer van patiëntendossiers. EPD Software is goed beveiligd en ondergaat telkens updates, waardoor het perfect op een veilige manier te gebruiken is om patiëntgegevens op te slaan, te delen en te beheren.
De software biedt tal van functies om zo efficiënt mogelijk de patiëntenadministratie bij te houden. Denk hierbij aan:

  • Het inplannen van afspraken
  • Het maken van notities
  • Opstellen van behandelplannen
  • Het delen van documenten
  • Bijhouden van de medische geschiedenis
  • Verslaglegging patiëntendossier

EPD Software in de praktijk

Een groot voordeel van EPD software is dat het de communicatie en samenwerking tussen de verschillende zorgverleners vereenvoudigd. Dit is vooral belangrijk wanneer patiënten worden doorverwezen naar verschillende specialisten voor (diverse) behandelingen. Dankzij EPD software kunnen zorgverleners dus eenvoudig informatie delen met andere zorgverleners, waardoor een betere, efficiëntere zorg gewaarborgd wordt.
Een ander voordeel is dat EPD software behandelingen van de hele praktijk inzichtelijk maakt en er rapporten opgesteld kunnen worden van de geleverde zorg over een specifieke periode. Door dit in kaart te brengen kan er geanticipeerd worden op het toekomstige zorgaanbod en kunnen er verbeterpunten worden geïmplementeerd.

Veiligheid EPD Software

Vertrouwelijke patiëntendossiers moeten vertrouwelijk blijven en achter slot en grendel elektronisch bewaard worden. De ultra geavanceerde EPD software is altijd actueel en biedt beveiligingsfuncties die de privacy van patiëntgegevens waarborgen. Zo is er beveiligde toegang, encryptie van de gegevens en natuurlijk is er een beveiligde back-up aanwezig en herstel van gegevens. Dankzij deze maatregelen kunnen patiëntgegevens niet zomaar op straat komen te liggen en zijn hacks uitgesloten.

Optie voor meest complete EPD software

Naast de basis EPD software is het pakket aan te vullen met een ECD software compleet pakket. Middels deze uitgebreide aanvulling op de standaard EPD software kunnen zorgverleners niet alleen patiëntendossiers opbouwen, delen en beheren, maar ook een eigen digitale agenda beheren, boekhouden en declaraties direct uploaden naar VECOZO.
Dit uitgebreide pakket ontzorgd de zorgverlener, zodat er meer tijd overblijft voor de patiënt en je als zorgverlener aan alle eisen voldoet die gesteld worden binnen de beroepsvereniging, zorgverzekeraars en de overheid. Om dit aanvullende pakket af te sluiten kun je via jouw bestaande account jezelf aanmelden. Het complete ECD pakket bespaart je nóg meer tijd en administratieve zaken. Een aanrader voor iedere professional binnen de zorg.

Andere berichten uit deze categorie

Wees je bewust van de waarde van een gouden netwerk

Lees dit artikel

Het GROW-model: van actieplan tot professioneel succes

Lees dit artikel

Trends in videoproductie

Lees dit artikel