Welke voordelen heeft een cloud backup?

Als bedrijf is het natuurlijk ontzettend belangrijk om een backup te hebben van je bestanden. Om wat voor reden dan ook kan het natuurlijk wel eens gebeuren dat je dingen kwijt raakt. Vooral wanneer het om bedrijfsgevoelige informatie gaat, wil je natuurlijk niet dat dit in handen komt van mensen die hier kwade bedoelingen mee hebben. Ook een eenvoudige storing kan er uiteraard voor zorgen dat je geen toegang meer hebt tot je bestanden. Het hebben van een backup is dan natuurlijk wel zo prettig. Zo kun je kiezen voor een fysieke backup, maar ook een cloud backup. Vooral een cloud backup is steeds populairder en natuurlijk niet voor niets. Wil jij weten welke voordelen een cloud backup allemaal heeft? Lees dan snel verder!

De voordelen op een rijtje

Een cloud backup heeft veel voordelen ten opzichte van een reguliere backup. Ten eerste is een cloud backup veel makkelijker te implementeren en te beheren. Er hoeft geen extra hardware aangeschaft te worden en de backup kan geautomatiseerd worden, zodat er weinig of geen handmatige handelingen nodig zijn. Daarnaast is een cloud backup ook veiliger, omdat de data opgeslagen wordt op een externe server in plaats van lokaal op je eigen server of netwerk. Dit maakt het moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot gevoelige bedrijfsdata en maakt het ook gemakkelijker om de data te herstellen in geval van een crash of andere calamiteit. Tot slot is een cloud backup meestal goedkoper dan een reguliere backup, omdat er geen extra hardware of software aangeschaft hoeft te worden.

Sneller opschalen

Je bedrijf kan natuurlijk ineens een flinke groei doormaken. Extra mensen in dienst, grotere pakketten en steeds meer bestanden op de server. Deze bestanden wil je natuurlijk allemaal op de juiste manier beveiligen en ook een backup van laten maken. Wanneer je dan gebruikmaakt van een fysieke server, dan is de kans aanwezig dat je niet meer voldoende ruimte hebt. Er dient dan een extra server bijgeplaatst te worden. Dit kost niet alleen geld, maar natuurlijk ook ruimte. Heb jij een cloud backup, dan hoef je je hier geen zorgen over te maken. Zo kun je namelijk eenvoudig opschalen en krijg je een stukje extra ruimte in de ‘cloud’ toegewezen.

Als je gaat uploaden wil je ook gegarandeerd snel internet hebben. Kijk dan eens op https://www.internetvergelijk.nl/ voor de beste deals.

Conclusie

Vooral in de huidige tijd waarin alles in de cloud gebeurt, is een cloud backup ook voor jouw bedrijf onmisbaar. Wel is het goed om naar een cloud backup wanneer de mogelijkheid er is, ook te kiezen voor een fysieke backup. Zo heb je namelijk altijd iets waar je op terug kunt vallen.

Andere berichten uit deze categorie

Wees je bewust van de waarde van een gouden netwerk

Lees dit artikel

De eindeloze mogelijkheden op het gebied van telefoonabonnementen

Lees dit artikel

5 tips in de hulp tegen cybercrime

Lees dit artikel