Wat is de ideale kast voor in mijn thuiskantoor?

Kasten, ze zijn er in allerlei maten, uitvoeringen en kleuren. Het valt dus niet altijd mee om de juiste keuze voor een bepaalde kast te maken. Maar zoek je een kast voor je thuiskantoor, dan wordt het enerzijds nog moeilijker, maar wellicht ook makkelijker! Dat laatste omdat bijvoorbeeld grote kasten sowieso al afvallen.

Niet te druk

Tip één is een niet al te grote en niet al te drukke kast te kopen. Dus niet al teveel laatjes, vakken of tierelantijnen. Jouw thuiskantoor is immers meestal een niet al te grote ruimte. Leg de opvallende accenten daarom liever in kleinere zaken, die niet zo overheersen. Denk hierbij aan een mooie lamp, één of meer planten (die kunnen ook op of in de kast), een schilderij of poster.

Functionaliteit

Bedenk ook dat kasten voor in een thuisoffice vooral functioneel moeten zijn. Daar bedoelen we mee: mooi zijn, uitstraling hebben is minder belangrijk. Een kast voor in jouw thuiskantoor moet vooral doen waar jij hem voor aanschaft, bijvoorbeeld dossiers opbergen, voorraad bewaren, je spullen opruimen aan het eind van de werkdag.

Thuiskantoor

Maak een plan

Bedenk dus eerst wat voor soort kasten voldoen aan jouw wensen en eisen. Misschien wil je in jouw thuiskantoor veel opbergruimte, voor dossiers, ordners et cetera. Of misschien wil je juist veel voorraad of geproduceerde modellen kwijt kunnen. In het laatste geval is het leuk als je ook iets kunt presenteren in een open gedeelte van de kast, of erop natuurlijk. Dat kan een ontwerp zijn waar je het meest trots op bent, of dat door veel klanten wordt gevraagd. Misschien wil je een gewonnen prijs of oorkonde tentoonstellen. Probeer dus in te schatten hoeveel ruimte je waarvoor nodig hebt.

Passende uitstraling

Er kunnen kasten op je pad komen die je meteen prachtig vindt. Vraag jezelf echter altijd af of die mooie kast ook in jouw thuisoffice past, zowel qua grootte als qua stijl. Andere meubels in het interieur hebben daar natuurlijk ook invloed op. Een kast met een klassieke uitstraling past minder mooi in een kantoor dat verder heel modern is ingericht. Tenzij je bewust kiest voor een combinatie van modern en klassiek natuurlijk. In dat geval kan je ook wat andere klassieke elementen aanbrengen, bijvoorbeeld een lamp of bureau.

Kies voor kwaliteit

Natuurlijk heb je een bepaald budget in gedachten, voor de inrichting van jouw thuisoffice. Misschien krijg je zelfs een deel vergoed. Maar bespaar niet op de kwaliteit van een kast. Bedenk dat je er niet alleen veel gebruik van maakt, maar dat zowel jij als je bezoek (klanten!) er ook tegenaan kijken. Goedkoop is aantrekkelijk, maar kasten die iets duurder zijn gaan langer mee, en ogen mooier. Het oog wil ook wat!

Andere berichten uit deze categorie

De 4 valkuilen bij het kopen van nieuwe meubels

Lees dit artikel

De fijne kneepjes van woningwaardering: van taxatie tot WOZ-waarde uitgelegd

Lees dit artikel

Stapsgewijze handleiding: Hoe slijp je een mes op een slijpsteen

Lees dit artikel