Waar moet je op letten bij het kopen van een parasol?

Ben jij door het zien van alle soorten parasols de weg kwijt? Er zijn zoveel verschillende soorten parasols verkrijgbaar dat je misschien het overzicht kwijt bent. Wil jij weten waar je op moet letten bij het kopen van een parasol? Lees dan vooral verder en ontdek wat belangrijk is in de wondere wereld van de parasol.

Verschillende soorten parasols

Er zijn twee heel bekende type parasols. Dit zijn de zweefparasol en het staande stokparasol.
Zweefparasol: Bij deze parasol zegt de naam het eigenlijk al. Hij zweeft boven je terras. Het voordeel van deze parasol is, dat je geen last hebt van de parasolpaal, doordat je deze naast je tuinmeubelen kunt plaatsen. Een ander groot voordeel van deze parasol is dat je hem om zijn as kunt draaien, zodat je op elk moment van de dag in de schaduw kunt zitten.
Stokparasol: Deze parasol is vaak wat kleiner, zodat je deze parasol ook gemakkelijk in een kleine tuin of op een balkon kunt plaatsen. Het voordeel van deze parasol is dat ze makkelijk te bedienen zijn.

Bedenk dus goed welke soort parasol het beste bij je past.

Parasols in verschillende kleuren en materiaalsoorten

Wanneer je naar parasols gaat kijken is het ook erg belangrijk om te bedenken welke kleur je wilt. Parasols zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en het is natuurlijk belangrijk dat deze bij jouw tuinmeubelen en de rest van jouw tuin past! Daarnaast heb je de keuze uit parasols met een houten frame en parasols met een aluminium frame. Het voordeel van een houten frame is dat het jouw parasol een natuurlijke en warme uitstraling geeft. Hout maakt parasols echter wel veel zwaarder dan de parasols die gemaakt zijn van aluminium. Aluminium is bestand tegen alle weersomstandigheden en is onderhoudsvrij, terwijl hout wel onderhoud nodig heeft. Denk dus goed na over welk materiaal je wilt kiezen.

Ingraaf parasolvoet, granieten parasolvoet, parasolvoet op wieltjes, help!

Er is zoveel keuze wanneer je gaat kijken naar een parasolvoet. De parasolvoet is een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten wanneer je gaat kijken voor parasols. De parasolvoet moet het juiste gewicht hebben zodat jouw parasol niet omvalt. De parasolvoet is dus heel belangrijk voor de stevigheid. Denk goed na wat jij belangrijk vindt, want voor elke parasol is een passende parasolvoet te vinden. Zo is een ingraafvoet erg makkelijk wanneer je de parasol altijd op dezelfde plek hebt staan. Wil je juist de parasol makkelijk kunnen verplaatsen? Kies dan voor een verrijdbare parasolvoet. Zo creƫer je overal schaduw in jouw tuin.

Bedenk van tevoren dus goed wat voor soort parasol je wilt, welke kleur, welk materiaal en wat voor parasolvoet. Dat maakt de keuze tussen al die parasols een stuk makkelijker!

Andere berichten uit deze categorie

De 4 valkuilen bij het kopen van nieuwe meubels

Lees dit artikel

De fijne kneepjes van woningwaardering: van taxatie tot WOZ-waarde uitgelegd

Lees dit artikel

Stapsgewijze handleiding: Hoe slijp je een mes op een slijpsteen

Lees dit artikel