Verbeter de luchtkwaliteit binnenshuis met deze kamerplanten

Wist je dat er kamerplanten zijn die de luchtkwaliteit in je huis kunnen helpen verbeteren? Deze planten helpen om schadelijke gifstoffen uit de lucht te verwijderen, waardoor het gezonder wordt in de binnenruimte. Hier zijn vijf luchtzuiverende kamerplanten die een aanwinst zijn voor je woning:

1. Slangenplant (Sansevieria)

De slangenplant is geweldig in het filteren van formaldehyde en andere giftige stoffen uit de lucht. Bovendien is hij relatief eenvoudig te verzorgen – zorg er gewoon voor dat je hem op een plek zet met helder, indirect licht.

2. Spinplant (Chlorophytum)

De spinnenplant is een andere luchtzuiverende krachtpatser, die in staat is om verontreinigende stoffen zoals koolmonoxide en xyleen uit de lucht te verwijderen. Hij is ook heel gemakkelijk te verzorgen, waardoor hij een goede keuze is voor iedereen, zelfs voor mensen met bruine vingers!

3. Vredeslelie (Spathiphyllum)

De vredeslelie ziet er niet alleen mooi uit, maar filtert ook uitstekend benzeen en trichloorethyleen uit de lucht. Houd de plant wel buiten bereik van nieuwsgierige huisdieren of kinderen, want de bladeren zijn giftig als ze worden ingeslikt.

4. Gouden Pothos (Epipremnum Pinnatum)

De gouden pothos is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een luchtzuiverende plant die ook mooi en gemakkelijk te verzorgen is. Hij is effectief in het verwijderen van een verscheidenheid aan giftige stoffen uit de lucht, waaronder formaldehyde en koolmonoxide.

5. Bamboe Palm (Rhapis)

De bamboepalm is perfect voor diegenen die formaldehyde en andere giftige stoffen uit de lucht willen filteren. Het is ook een ideale keuze als u op zoek bent naar een kamerplant, want hij kan wel 2 meter hoog worden! Zorg voor veel helder, indirect licht en houd de grond vochtig (maar niet zompig).

Met dank aan MijnPlantje.

Andere berichten uit deze categorie

De 4 valkuilen bij het kopen van nieuwe meubels

Lees dit artikel

De fijne kneepjes van woningwaardering: van taxatie tot WOZ-waarde uitgelegd

Lees dit artikel

Stapsgewijze handleiding: Hoe slijp je een mes op een slijpsteen

Lees dit artikel