Top 4 voordelen van het kopen van een tweedehands heftruck

Als het gaat om het runnen van een magazijn of een ander type bedrijf dat zware voorwerpen moet tillen en verplaatsen, is een heftruck een absolute must. Maar, dat betekent niet dat je hoeft te kiezen voor een gloednieuwe heftruck. In feite kunnen gebruikte heftrucks net zo effectief zijn in vergelijking met hun gloednieuwe tegenhangers. Hier zijn de top 4 voordelen van het kopen van een gebruikte heftruck.

Een gebruikte heftruck is voordeliger

Gebruikte heftrucks zijn aanzienlijk goedkoper dan een gloednieuw model. Dit komt doordat ze na aanschaf natuurlijk in waarde dalen, waardoor je al snel een goede deal scoort. Vergelijk het met een auto, deze schrijven procentueel ook het meeste af in de eerste jaren na de aanschaf. Je komt dan uiteindelijk in de perfecte zone van aanschafprijs vs. nieuwheid van de heftruck

Een euro kun je maar één keer uitgeven

Zoals hierboven vermeld, bespaar je al snel een flink bedrag door te kiezen voor een gebruikte heftruck. Daarnaast kun je een investering maar één keer doen, ofwel je kunt een euro maar één keer uitgeven. Je wil dan natuurlijk graag een zo hoog mogelijk rendement behalen uit een investering.

Wanneer je als bedrijf zijnde beperkte middelen tot beschikking hebt, is het wellicht interessant om de investering ergens anders te laten renderen voordat je alles spendeert aan een gloednieuwe heftruck. Zo is het een optie om extra voorraden in te kopen waardoor je meer omzet draait tijdens een specifiek seizoen in het jaar of misschien zijn de groeiprognoses van de organisatie voor de komende jaren gunstig en heb je zo snel mogelijk twee heftrucks nodig in plaats van één. Kiezen voor een gebruikt model maakt het mogelijk om een investering ergens anders beter te laten renderen.

red forklift

Service en garantie

Een gebruikte heftruck heeft vaak een goede trackrecord en is gedurende de jaren meerdere malen geïnspecteerd en onderhouden, vaak door fabrieksgarages of andere experts. Je kunt er dus vanuit gaan dat de aangekochte heftruck een betrouwbare machine is. Daarnaast bieden gespecialiseerde bedrijven garantie op gebruikte heftrucks dus mocht de heftruck het toch begeven, dan kun je deze vaak gratis, onder bepaalde voorwaarden, of voordelig laten repareren. Zo verzeker je jezelf van relatief lage operationele kosten in de toekomst.

Direct leverbaar

Een gebruikte heftruck staat letterlijk te wachten totdat deze verwisselt van nieuwe eigenaar. De levertijd hierbij is vaak een stuk korter dan vanuit de fabriek. In het meest gunstige geval, is de heftruck zelfs binnen enkele dagen tot een week operationeel bij jouw organisatie. Ook dit levert je geld op aangezien je de organisatie kunt laten doordraaien terwijl je in andere gevallen niet de maximale capaciteit benut.

Naast de snelle levering zijn er door de jaren heen veel verschillende modellen en soorten heftrucks op de markt gekomen. Het kan zomaar zijn dat je een specifiek type nodig hebt welke niet direct leverbaar zou zijn wanneer je de heftruck nieuw zou kopen.

Zo zie je dat kopen van een gebruikte heftruck veel voordelen met zich meebrengen. Ga dus niet standaard uit van de aanschaf van een nieuwe heftruck, maar kijk ook een naar gebruikte heftrucks.

Andere berichten uit deze categorie

Wees je bewust van de waarde van een gouden netwerk

Lees dit artikel

Het GROW-model: van actieplan tot professioneel succes

Lees dit artikel

Trends in videoproductie

Lees dit artikel