Stijltips voor verschillende lichaamstypes: Plus size editie

Iedereen verdient het om zich mooi én comfortabel te voelen in een outfit. Ongeacht je maat of lichaamsvorm. Als curvy vrouw weet je dat dit nog best weleens lastig kan zijn. Heb je eindelijk een mooie outfit in je maat gevonden, maar zit het allesbehalve comfortabel. En heb je een item gevonden dat lekker zit, dan is het niet bepaald stijlvol.
Gelukkig heeft de plus size mode de afgelopen jaren flinke sprongen gemaakt en zijn er nu genoeg merken die inspelen op curvy vrouwen met een collectie die gemaakt is door én voor de plus size vrouw.

In dit artikel delen we enkele waardevolle stijltips en adviezen, gericht op verschillende plus size lichaamstypes. Of je nu een zandloperfiguur, appelfiguur, peerfiguur of rechthoekig lichaam hebt, ontdek hier tips om jouw beste lichaamseigenschappen te accentueren met plus size dameskleding!

Zandloperfiguur:

Als je als curvy vrouw gezegend bent met een zandloperfiguur, benadruk dan je natuurlijke taille door te kiezen voor goed getailleerde kledingstukken. Kies voor jurken en tops die je rondingen omarmen en je vrouwelijkheid benadrukken of ga bijvoorbeeld voor een mooie grote maten broek met hoge taille.

Appelvorm:

Voor mensen met een appelvorm ligt de nadruk vaak op het camoufleren van het middelste gedeelte. Kies voor A-lijn jurken en tops met een V-hals om de aandacht naar je decolleté te trekken en je taille te definiëren.

Peerfiguur:

Als je een peerfiguur hebt, wil je misschien de nadruk leggen op je bovenlichaam en je slankere taille benadrukken. Kies voor tops met opvallende prints of details, zoals kant of ruches. Combineer dit met donkerdere broeken of rokken om de aandacht naar je bovenlichaam te trekken.

Rechthoekig figuur:

Voor vrouwen met een rechthoekig figuur is het creëren van curves vaak een doel. Ga voor kledingstukken met ruches, plooien of details op de heupen en borst om een illusie van rondingen te creëren. Tailleer je outfits met een riem om je silhouet te benadrukken.

Algemene tips voor alle plus size lichaamstypes:

  • Draag goed passende onderkleding: Een goede beha en shapewear kunnen wonderen doen voor je figuur en zorgen voor een vloeiende look onder je kleding.
  • Kies de juiste stoffen: Kies voor stoffen die vloeiend en soepel vallen, zoals chiffon of jersey. Vermijd te strakke stoffen die je rondingen benadrukken op plaatsen waar je dat liever niet hebt.
  • Experimenteer met accessoires: Accessoires kunnen je outfit compleet maken en de aandacht afleiden van bepaalde gebieden. Probeer statement kettingen, opvallende oorbellen of een kleurrijke handtas om de aandacht naar je gezicht of andere gewenste gebieden te trekken.

Andere berichten uit deze categorie

Waarom je moet gaan voor duurzame kleding

Lees dit artikel

Wat is een sample sale en waarom zou je er naartoe gaan?

Lees dit artikel