19 populaire tekenfilms uit de jaren 90

Ach, de jaren negentig. Een eenvoudiger tijd waarin onze grootste zorg was om tijdens de lunch een zitplaats in de kantine te vinden. Dat waren de dagen. En wat is een betere manier om te ontsnappen aan de druk van school dan door thuis te komen en voor de tv te zitten om enkele van onze favoriete tekenfilms uit de jaren 90 te kijken.

Voor velen van ons waren deze shows meer dan alleen entertainment; ze maakten deel uit van onze jeugd. Ze vormden ons gevoel voor humor en hielpen ons waardevolle levenslessen. Dus leun achterover, ontspan en maak een trip down memory lane met ons terwijl we 19 tekenfilms uit de jaren negentig opnieuw bekijken die elke millennial zich zal herinneren.

1. Ratjetoe

Deze Nickelodeon-klassieker volgt de avonturen van een groep peuters die altijd kattenkwaad uithalen. Terwijl hun ouders druk met hen bezig zijn, beleven de Ratjetoe allerlei wilde en maffe avonturen, waarbij ze hun fantasie gebruiken om van het gewone iets buitengewoons te maken.

2. Doug

Doug ging voor het eerst in première op Disney Channel in 1991 en vertelde het verhaal van een 11-jarige jongen die net verhuisd was naar een nieuwe stad. Terwijl hij probeerde er bij te horen en vrienden te maken, kreeg Doug ook te maken met de capriolen van zijn vervelende kleine zusje Dee Dee. Deze show was er zeker een die ons een aantal belangrijke levenslessen heeft geleerd!

3. Recess

Recess is een tekenfilm uit de jaren 90 en werd voor het eerst uitgezonden op ABC in 1997 en volgt een groep van zes vrienden die de ups en downs van het basisschoolleven moeten doorstaan. Van het vormen van geheime clubs tot het opkomen tegen pestkoppen, deze kinderen bleven altijd bij elkaar, wat er ook gebeurde!

4. Shin Chan

Shin Chan is een populair Japans stripfiguur dat voor het eerst verscheen in 1992. Shin Chan is een vijfjarige jongen die bekend staat om zijn ondeugende en ondeugende gedrag. De tekenfilm volgt de avonturen van Shin Chan met zijn familie en vrienden. Shin Chan is ook populair om zijn slagzinnen, waaronder “Oh mijn god!” en “Hou je mond!”. Shin Chan is een populair stripfiguur in Japan en Azië, en is bewerkt tot een live-action film en televisieserie.

5. Rocket Power

Rocketpower was een geliefde tekenfilm die liep van 1999 tot 2004. De serie volgde de avonturen van een groep vrienden die van extreme sporten hielden. Rocketpower stond bekend om zijn afleveringen vol actie en zijn aanstekelijke themalied. Rocketpower was ook een van de eerste tekenfilms met een diverse cast van personages. Vandaag de dag is deze tekenfilm uit de jaren 90 nog steeds te zien bij de populaire streamingdiensten.

6. Johnny Bravo

Johnny Bravo is een stripfiguur die voor het eerst op TV verscheen in 1997. Johnny is een gespierde, egoïstische man die geobsedeerd is door vrouwen. Hij probeert ze vaak te versieren, maar faalt meestal jammerlijk. Ondanks zijn vele gebreken is Johnny een sympathiek personage dat er altijd in slaagt een glimlach op ons gezicht te toveren. Een van de dingen die we het leukst vinden aan Johnny is zijn slogan: “Ooh, baby!” Als hij een mooie vrouw ziet, kan hij niet anders dan zijn bewondering voor haar uitspreken. Ook al is Johnny niet de vlotste, we kunnen niet anders dan hem steunen telkens hij een meisje versiert. Tenslotte verdient iedereen die zo zelfverzekerd is een kans, toch?

7. Dexters Laboratorium

Dexters Laboratorium was een van de eerste tekenfilms op Cartoon Network en het was een enorme hit in de jaren ’90. De show volgt de lotgevallen van een jongensgenie genaamd Dexter die een geheim laboratorium in zijn kamer heeft verborgen. Als je deze show al een tijdje niet hebt gezien, zul je misschien verrast zijn door hoe donker en gespannen het is. Hoewel het niet zo donker is als sommige van de hedendaagse tekenfilms, heeft het zeker de grenzen verlegd voor zijn tijd.

8. Hey Arnold!

Hey Arnold! was een andere favoriet van Nickelodeon die volgde op de tegenslagen van een vierdeklasser met een voetbalvormig hoofd genaamd Arnold. Hij woonde in een binnenstedelijk pension met zijn grootouders en een diverse groep huurders, waaronder zijn beste vriend Gerald.

9. Gummi Beren

Gummiberen zijn een van de populairste stripfiguren die er zijn. Deze knuffeldieren staan bekend om hun lieve karakter en hun liefde voor gummi-snoepjes. Gummiberen verscheen voor het eerst op televisie in de jaren ’80, en ze werden al snel een hit bij kinderen van alle leeftijden. Vandaag de dag zijn Gummiberen nog steeds in de running, en blijven ze kijkers verblijden met hun avonturen. Of ze nu nieuwe landen verkennen of het opnemen tegen gemene schurken, Gummiberen komen er altijd als beste uit. Met hun innemende persoonlijkheden en hilarische capriolen, is het geen wonder dat Gummiberen een van de meest geliefde tekenfilmfiguren aller tijden zijn.

10. The Powerpuff Girls

Wie kan The Powerpuff Girls vergeten? Deze Cartoon Network-show uit de jaren 90 vertelde het verhaal van drie kleine meisjes die superkrachten hadden en die gebruikten om de misdaad in hun stad Townsville te bestrijden. De Powerpuff Girls waren er altijd om de dag te redden wanneer er zich problemen waren, of het nu van Mojo Jojo, HIM of een andere slechterik was die hun pad durfde te kruisen.

11. Babar

Babar is een stripfiguur die voor het eerst verscheen in 1931. Hij is een jonge olifant die de jungle verlaat om in de stad te gaan wonen, waar hij de menselijke cultuur en gewoonten leert kennen. Babar keert uiteindelijk terug naar de jungle en wordt daar koning. Hij staat bekend om zijn wijsheid en mededogen, en is een populaire figuur in de kinderliteratuur. Babar is in de loop der jaren in meerdere boeken, films en televisieseries verschenen, en hij blijft een geliefd personage voor zowel kinderen als volwassenen. In de jaren 90 was tekenfilm Babar met regelmaat op TV te bewonderen.

12. Animaniacs

Deze gekke tekenfilm, een favoriet bij de kinderen uit de jaren 90, volgde de Warner-broers Yakko en Wakko en hun zus Dot terwijl ze chaos aanrichtten in de Warner Bros Studios. Elke aflevering bevatte verschillende korte films met verschillende karakters, de een nog gekker dan de vorige. Al met al was Animaniacs van begin tot eind pure chaos – en we genoten van elke minuut!

13. Catdog

“CatDog” gaat over – je raadt het al – een Cat-Dog-hybride die gekke avonturen beleeft met zijn broers en zussen, Cat and Dog. De show viel op door zijn unieke kunststijl en zijn brandschoon humor. Het is absoluut een van de meer vergeetbare shows op deze lijst, maar het is nog steeds de moeite van het bekijken waard als je je nostalgisch voelt.

14. Batman The Animated Series

Als je een fan bent van superheldenfilms, moet je “Batman: The Animated Series” eens bekijken. Deze show was donker, complex en zijn tijd ver vooruit, en het is geen wonder dat het nog steeds wordt beschouwd als een van de beste superheldenshows ooit gemaakt. Bovendien bevat het enkele van de beste stemacteurs van alle tekenfilms, met Kevin Conroy als Batman en Mark Hamill als de Joker. Als je deze show nog niet hebt gezien, staat je een echte traktatie te wachten.

15. Pokemon

Pokemon is een Japanse franchise die begon als een serie videospelletjes en sindsdien is uitgegroeid tot een enorm populaire mediafranchise. De Pokemon tekenfilm, die eind jaren 1990 uitkwam, volgt de avonturen van Ash Ketchum, een jonge Pokemon trainer. Samen met zijn Pokemon metgezellen Pikachu en Misty, reist Ash de wereld rond om Pokemon te vangen, tegen andere trainers te vechten en taken voor de Pokemon Professor Oak uit te voeren. De Pokemon tekenfilm staat bekend om zijn kleurrijke personages en zijn verhaallijnen boordevol actie. Hoewel de tekenfilm gericht is op jonge kinderen, heeft hij ook onder volwassenen een grote aanhang verworven. Dankzij de charmante personages en spannende plots is de tekenfilm Pokemon een van de meest geliefde tekenfilmseries aller tijden.

16. David De Kabouter

David de Kabouter is een geliefd kindertekenfilmfiguur die kinderen al meer dan 30 jaar vermaakt en opvoedt. David is een goedhartige kabouter die samen met zijn vrouw Lisa in een vredig bos woont. Samen helpen ze hun dierenvrienden en werken ze aan de bescherming van het milieu. David is ook een bekwame dokter en hij gebruikt zijn kennis van kruiden en planten om zieke mensen te genezen. Kinderen houden absoluut van David de Kabouter, en ze vinden het altijd leuk om van hem te leren. Hij is een echte klassieker die nieuwe generaties kinderen blijft bekoren.

17. Dennis The Menace

Dennis The Menace verscheen voor het eerst in stripverhalen in 1951, en is sindsdien een geliefd personage gebleven. Dennis is een ondeugende jongen die graag grappen uithaalt met zijn arme buurman, Mr. Wilson. Dennis raakt altijd in de problemen, maar zijn hart zit op de juiste plaats en hij bedoelt het altijd goed. In de loop der jaren is Dennis verschenen in talloze strips, boeken, televisieprogramma’s en films. Hij is een van de meest herkenbare en geliefde personages in de popcultuur, en zijn tegenslagen blijven een publiek van alle leeftijden vermaken. Of je nu een fan bent van de originele strips of van de recentere films, Dennis The Menace tovert vast en zeker een glimlach op je gezicht.

18. Winnie De Poeh

Winnie De Poeh is een van de populairste tekenfilmfiguren aller tijden. Winnie De Poeh werd gecreëerd door A.A. Milne in 1926 en is sindsdien een gekoesterd deel van de kinderliteratuur geweest. Winnie De Poeh is een beer die in het Honderd Bunder Bos woont met zijn vrienden Teigetje, Knorretje, Iejoor, en Konijn. Winnie De Poeh raakt altijd in de problemen, maar hij slaagt er altijd in de weg terug naar huis te vinden. Winnie De Poeh is een beminnelijk personage dat al generaties lang de harten van kinderen verovert. In de jaren 90 hebben we Winie De Poeh allemaal wel eens gezien op de tv. Deze tekenfilm werd met regelmaat uitgezonden op verschillende netwerken.

19. Inspector Gadget

Inspector Gadget is een populair stripfiguur die voor het eerst verscheen in de eighties en werd uitgezonden in de jaren 90. Inspector Gadget is een stuntelende, maar goedbedoelende, veiligheidsagent die is uitgerust met een verscheidenheid aan gadgets en gizmos. Deze omvatten een uitschuifbare arm, een helikopterrotor in zijn hoed, en een ingebouwde computer. Inspector Gadget’s nemesis is Dr. Claw, de leider van een kwaadaardige organisatie bekend als M.A.D. Ondanks zijn vaak onhandige aard, slaagt Inspector Gadget er altijd in om de dag te redden en Dr. Claw te verslaan. Inspector Gadget is tot op de dag van vandaag een geliefd tekenfilmfiguur, en blijft kinderen en volwassenen vermaken.

De gouden eeuw voor tekenfilms: De jaren 90

De jaren negentig waren een ware gouden eeuw voor tekenfilms. Deze klassieke shows boeien het publiek van alle leeftijden met hun innovatieve verhalen, sympathieke personages en wakkere berichten. Hoewel we misschien niet terug in de tijd kunnen gaan om deze shows voor de eerste keer te bekijken, kunnen we er zeker weer van genieten dankzij moderne streamingdiensten zoals Hulu en Netflix. Kruip dus lekker op de bank met een kom met je favoriete ontbijtgranen en geniet van een knaller uit het verleden met deze klassieke jaren ’90 tekenfilms!

Andere berichten uit deze categorie

Wees je bewust van de waarde van een gouden netwerk

Lees dit artikel

Van kantoor tot thuis: iedereen geniet van Windows Solitaire

Lees dit artikel

Hbomax.com/tvsignin – Activeer en voer de code in

Lees dit artikel