Een okergele muur in je woning

Zou jij een okergele muur in je huis durven schilderen? Vandaag laat ik je inspiratie zien voor de perfecte tint van deze gedurfde, kleur. Niet alleen omdat het een stoer uitziende tint is, maar ook eentje waarmee we een statement kunnen maken bij het inrichten van een ruimte in je huis. Lees je even mee?

De kleur okergeel

Okergeel is een kleur die vaak wordt geassocieerd met de herfst. Het is een warme, rijke kleur die gedachten oproept van bladeren veranderen van kleur en vallen van de bomen. okergeel is ook een populaire kleur voor home decor, zoals het kan een vleugje gezelligheid toe te voegen aan elke kamer. okergeel wordt ook gezegd dat het een rustgevende kleur, waardoor het een ideale keuze voor slaapkamers en woonkamers. Als je op zoek bent naar een kleur die een uitnodigende en ontspannen sfeer in je huis zal creëren, kan okergeel de perfecte keuze zijn.

Met welke kleuren combineert oker?

Okergeel is met verschillende andere kleuren goed te combineren. Wanneer je overweegt om een muur oker te schilderen, dan zal het zeker niet misstaan om het te combineren met:

  • Wit
  • Cognac
  • Groen
  • Lichtgrijs
  • Donkerrood
  • Blauw
  • Houtkleuren

Om je een beeld te geven volgen hieronder een aantal voorbeelden.

okergele muur
okergele muur
okergele muur
okergele muur
okergele muur
okergele muur
okergele muur
okergele muur
okergele muur
okergele muur

Statement maken? Ga voor een okergele muur in de woonkamer

Een okergele muur in de woonkamer geeft warmte, gezelligheid en maakt te kamer uitnodigend. Wanneer het zonlicht ’s ochtends op de muur valt, zal het een mooie gouden tint geven door de hele kamer. Okergeel is bovendien een goede achtergrond voor kunst en foto’s. Deze items springen er echt uit tegen de levendige kleur. Toch kan het ook nét te zijn aangezien okergeel erg op je af komt wanneer je een ruimte binnenwandelt. Wil je een statement maken? Dan is een okergele muur zeker het overwegen waard.

Ben je op zoek naar meubels die goed passen bij okergele items in je woonkamer?

Dan zijn er een aantal opties die je kunt overwegen. Allereerst kan een ronde eettafel uitschuifbaar een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Zo’n tafel is niet alleen praktisch, maar kan ook een gezellige sfeer creëren in de ruimte. Een houten tafel past bijvoorbeeld goed bij de warme uitstraling van okergeel.

Een andere optie is om te kiezen voor een ondiepe kast. Zo’n kast kan dienen als opbergruimte voor bijvoorbeeld boeken of servies. Kies bijvoorbeeld voor een houten kast met lichte tinten, zodat het mooi contrasteert met de okergele items in de woonkamer.

Als je toch liever niet te veel grote meubelstukken wilt aanschaffen, kun je ook kiezen voor subtiele accessoires. Denk bijvoorbeeld aan okergele kussens voor op de bank of een mooi plaid. Ook een okergeel vloerkleed kan een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om meubels en accessoires te vinden die aansluiten bij okergele items in je woonkamer.

Ben je toch geïnspireerd geraakt door de kleur okergeel, maar wil je niet de hele woonkamer opnieuw schilderen? Kies dan voor woonaccessoires in okergeel voor contrast in je interieur. Zeker in het najaar mag je best een paar okergele items in je woonkamer plaatsen. Wat helemaal tof is, is een opvallende oker fauteuil of zitbank in een rustige lichte ruimte plaatsen. Deze stoel zal de show stelen bij al je vrienden en familie. Of heb je geen zin om zelf te schilderen? Kies dan voor een Schildersbedrijf Volendam.

oker fauteuil
oker bank

Andere berichten uit deze categorie

De 4 valkuilen bij het kopen van nieuwe meubels

Lees dit artikel

De fijne kneepjes van woningwaardering: van taxatie tot WOZ-waarde uitgelegd

Lees dit artikel

Stapsgewijze handleiding: Hoe slijp je een mes op een slijpsteen

Lees dit artikel