Een carrière in de gezondheidsbranche? Volg een Leefstijl coach opleiding

Heel wat mensen willen hun levensstijl veranderen en gezonder gaan leven, maar weinig mensen slagen er ook in. Dit komt omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Het kan ook zijn dat ze moeite hebben met het maken van plannen of het bedenken van een strategie dat werkt om hun doel te bereiken. Daarom hebben ze de hulp nodig van een leefstijl coach.

Ben jij iemand die graag anderen motiveert, inspireert en helpt hun doelen te bereiken? Dan is de leefstijl coach opleiding van Sport & People perfect voor je.

Welke vaardigheden helpen me bij het worden van een leefstijl coach?

In de leefstijlcoach opleiding leer je heel wat vaardigheden, maar voordat je begint, moet je jezelf afvragen of je over enkele basisvaardigheden beschikt. Je moet vooral het verlangen hebben om mensen te helpen gezonder te leven. Zonder deze passie zullen je klanten zich niet op hun gemak voelen, wat een tweede vaardigheid is. Je klanten moeten zich ook veilig en begrepen voelen. Daarom is het belangrijk dat je goed kunt luisteren. Uiteraard moet ook je vermogen om te motiveren groot zijn, zodat je klanten hun gezonde levensstijl aanhouden.

Naast deze basisvaardigheden leer je talrijke gedragsvaardigheden in de leefstijlcoach opleiding om een uitstekende coach te worden.

Heb ik ervaring nodig?

Om de leefstijlcoach opleiding van Sport & People te volgen heb je geen ervaring of vooropleiding nodig. Het enige wat je moet doen, is je inschrijven voor de cursus. Vervolgens studeer je het grootste deel vanuit het comfort van je huis. Dit maakt het mogelijk om alles wat je leert direct om te zetten in ervaring. Dat kan door vrienden of familie in te schakelen die gemotiveerd zijn om een gezondere levensstijl aan te nemen. Bijvoorbeeld door hen te helpen stoppen met roken of een betere zithouding aan te nemen. Nadien kan je hen om feedback vragen, zodat je weet waar je als coach goed in bent en waar je jezelf nog kan verbeteren.

Naast de thuisstudie volg je ook twee dagen les in de klas. Hierdoor krijg je de kans om de coachtechnieken nog beter onder de knie te krijgen en ervaringen uit te delen met klasgenoten.

Moet ik een examen afleggen?

Er zijn heel wat leefstijlcoach opleidingen die online gevolgd kunnen worden zonder een examen af te leggen. Maar de opleiding van Sport & People is erkend door NL Actief. Dit maakt dat de opleiding bestaat uit een theorie-examen, een stage-gedeelte van 40 uur en een praktijkexamen.

Klaar om te starten?

Ben je 16 jaar of ouder en sta je te popelen om leefstijl coach te worden? Schrijf je dan vandaag nog in voor de opleiding. Na vier maanden heb je een erkend diploma op zak om je carrière in de gezondheidsbranche te starten.

Andere berichten uit deze categorie

Wees je bewust van de waarde van een gouden netwerk

Lees dit artikel

Van kantoor tot thuis: iedereen geniet van Windows Solitaire

Lees dit artikel

Hbomax.com/tvsignin – Activeer en voer de code in

Lees dit artikel