De voor- en nadelen van de 2 meest gebruikte type behang

Heb je behang nodig voor je nieuwe huis? Of ga je een vriend helpen met behangen, en wil je weten wat de beste optie is?

We gaan het hebben over de twee meest gebruikte behangen!

Papierbehang

Papierbehang is de meest gebruikte vorm van behang. En hier is een reden voor. Papierbehang is namelijk vrij goedkoop en simpel. Er zijn alleen de laatste tijd wat andere producten op de markt gekomen waardoor het gebruik van papierbehang lichtelijk is afgenomen.

Je kan deze het beste gebruiken voor een kamer waar geen gasten binnenkomen. Papierbehang is namelijk simpel. Je mag natuurlijk papierbehang in elke kamer hangen, maar het is doorgaans geen bijzonder behang met een bijzonder uiterlijk.

Een nadeel is dat papier fragiel materiaal is. Het is ook niet heel makkelijk om goed aan je muur te hangen. Je zou er goed aan doen om misschien een expert hiervoor in te huren. Maar dan ga je dus wel weer extra betalen.

Glasvezelbehang

Als je bent afgeknapt op het zwakke materiaal behang van papier, is dit misschien een goed alternatief. Glasvezelbehang is namelijk een stuk sterker dan papierbehang, en gaat dus minder snel kapot (en ook tijdens het behangen).

Glasvezelbehang is ook zeer handig, omdat je het vrijwel overal kan plakken. Je kunt hiermee dus niet alleen je muren behangen, maar ook je plafond, of een ondergrond.

Je vraagt je waarschijnlijk af of je dit Ć¼berhaupt wel wilt? Gelukkig kun je glasvezelbehang makkelijk verven. Dus wat dat betreft een handig materiaal om te gebruiken.
Het nadeel van glasvezelbehang is dat het wat minder flexibel is. Ook is het niet even makkelijk van de muur af te halen als papierbehang. Ook moet je het anders aanpakken als je het wilt plaatsen. Hier moet je eerst lijm voor op de muur plaatsen. Dat is op zich geen probleem, maar zorg dat je hier wel de juiste materialen voor hebt:

  • Muurvuller
  • Voorstrijkmiddel
  • Glasweefselbehang of glasvliesbehang
  • Glasweefsellijm

Zo heb je hopelijk een keuze kunnen maken. Succes met de verbouwing!

Andere berichten uit deze categorie

De 4 valkuilen bij het kopen van nieuwe meubels

Lees dit artikel

De fijne kneepjes van woningwaardering: van taxatie tot WOZ-waarde uitgelegd

Lees dit artikel

Stapsgewijze handleiding: Hoe slijp je een mes op een slijpsteen

Lees dit artikel