De beste VPN aanbieders van 2022

Er zijn veel verschillende VPN-aanbieders, en het kan moeilijk zijn om te weten welke de juiste voor je is. Om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen, hebben we een lijst samengesteld met de beste VPN-aanbieders van 2022.

Wat is een VPN?

Virtual Private Networks (VPN’s) zijn een type netwerktechnologie dat beveiliging en privacy biedt via openbare netwerken door gebruik te maken van versleuteling en tunneling. Zij kunnen worden gebruikt om gebruikers buiten het kantoor of thuis toegang op afstand te verschaffen, en worden ook vaak in bedrijfsomgevingen gebruikt voor beveiligde communicatie. Het meest gebruikelijke gebruik van VPN is voor surfen op het internet – hetzij via een onbeveiligde Wi-Fi-hotspot of een openbaar netwerk – terwijl je gegevens en activiteiten privé blijven.

Ontstaan van VPN

VPN-technologie kan worden teruggevoerd tot de begindagen van het internet, toen het werd gebruikt door onderzoekers en overheidsinstanties om veilig verbinding te maken met netwerken. VPN’s werden echter pas populair aan het eind van de jaren negentig, toen commerciële diensten begonnen op te komen.
Een van de eerste commerciële VPN’s werd in 1995 ontwikkeld. De dienst, Pipeline genaamd, stelde gebruikers in staat anoniem het internet op te gaan en firewalls te omzeilen. Andere vroege VPN-aanbieders waren AirWatch en Juniper Networks.

VPN’s werden al snel populair bij bedrijven en individuele gebruikers omdat ze een manier boden om hun privacy online te beschermen en toegang te krijgen tot beperkte inhoud. Bovendien waren VPN’s een effectief hulpmiddel om censuur te omzeilen en toegang te krijgen tot het internet in landen waar het gecensureerd wordt.

Vandaag worden VPN’s door een brede groep van mensen gebruikt voor uiteenlopende doeleinden. Bedrijven gebruiken VPN’s om hun gegevens en communicatiesystemen te beveiligen, en particulieren gebruiken VPN’s om hun privacy te beschermen en toegang te krijgen tot geblokkeerde inhoud.

Voordelen van een VPN

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een VPN, maar hier zijn enkele van de belangrijkste:

  1. Een VPN houdt je gegevens privé en veilig
  2. Een VPN geeft je toegang tot geblokkeerde websites
  3. Een VPN beschermt je identiteit en locatie

Nadelen van een VPN

Er zijn een paar potentiële nadelen aan het gebruik van een VPN. Ten eerste kan het gebruik van een VPN traag zijn en de latentie verhogen. Ten tweede kan het gebruik van een VPN duur zijn, vooral als je het vaak gebruikt. Ten derde, sommige VPN’s zijn niet veilig en kunnen je persoonlijke informatie lekken. Ten slotte kan het gebruik van een VPN soms moeilijk zijn om op te zetten en te gebruiken.

Beste VPN aanbieders van dit moment

ExpressVPN

ExpressVPN is een van de toonaangevende aanbieders van virtuele particuliere netwerken (VPN’s). Het bedrijf bestaat sinds 2009 en heeft een sterke reputatie voor het leveren van VPN-diensten van hoge kwaliteit. ExpressVPN heeft zijn hoofdkantoor op de Britse Maagdeneilanden en heeft servers in meer dan 94 landen.

ExpressVPN heeft een strikt no-logging beleid, en de software is gemakkelijk te gebruiken. Het bedrijf biedt ook 24/7 klantenondersteuning.

NordVPN

NordVPN is een geweldige VPN-service die bekend staat om zijn hoge beveiliging en privacybescherming. Het heeft een sterk encryptieprotocol dat het vrijwel onmogelijk maakt voor iemand om in te breken in je apparaat of je gegevens te stelen. NordVPN heeft ook een strikt no-logs beleid, wat betekent dat je activiteiten nooit worden bijgehouden of gemonitord.

ProtonVPN

ProtonVPN is een in Zwitserland gevestigde VPN-dienst die gebruikers voorziet van een veilige en private internetverbinding. ProtonVPN gebruikt encryptie op militaire graad om je gegevens veilig en beveiligd te houden.

ProtonVPN is ook een van de weinige VPN-diensten die is volledig gratis te gebruiken. Met ProtonVPN kunt je anoniem en veilig op het web surfen zonder dat je zich zorgen hoeft te maken over je privacy of veiligheid.

TunnelBear

TunnelBear is een in Canada gevestigd bedrijf dat een Virtual Private Network (VPN)-dienst aanbiedt. Het bedrijf is actief sinds 2011 en heeft zijn hoofdkantoor in Toronto, Ontario. TunnelBear VPN is een relatieve nieuwkomer op de VPN-markt, maar het heeft snel een aanhang onder gebruikers opgebouwd vanwege de eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface.

Andere berichten uit deze categorie

Wees je bewust van de waarde van een gouden netwerk

Lees dit artikel

Van kantoor tot thuis: iedereen geniet van Windows Solitaire

Lees dit artikel

Hbomax.com/tvsignin – Activeer en voer de code in

Lees dit artikel