8 toffe manieren om LED strips toe te passen in je huis

Je hebt ze vast weleens gezien, van accentverlichting in thuisbioscoopsystemen tot keukenverlichting onder kastjes. LED strips zie je steeds vaker als sfeermaker in een woning. In deze blog verkennen we acht toffe manieren waarop je ledstrips in je woning kunt gebruiken.

1. Creëer sfeerverlichting in je woonkamer

Met een LED strip in je woonkamer creëer je binnen no time een warme en uitnodigende sfeer. Met een strip LED verlichting kun je als algemene verlichting toevoegen aan de ruimte of om bepaalde functies in de kamer te accentueren.

2. Verlichting onder een kast

LED strips zijn ideaal om extra licht toe te voegen aan donkere plekken in je woning, zoals onder de keukenkastjes of buffetkast in de woonkamer. De installatie is bovendien erg gemakkelijk: plak de strips over de gehele breedte aan de onderkant van je de kast en steek de stekker in het stopcontact. Zo krijg je een heldere en gelijkmatige verlichting in de ruimte.

3. Achtergrond verlichting voor schilderijen en foto’s

Een andere manier om bepaalde items in de ruimte te accentueren is door een LED strip achter schilderijen of foto’s te plaatsen. Zo maak je van je wanddecoratie in de woning een eyecatcher voor iedereen die de kamer binnenwandelt.

4. Gebruik LED verlichting in je badkamer

Wil je een spa-achtige ervaring creëren in je eigen badkamer? Voeg enkele LED strips toe rond je bad of douche voor een ontspannende en luxueuze ervaring. Of installeer een strip rondom de badkamerspiegel voor een meer functionele toepassing.

5. LED verlichting in de thuisbioscoop

Het toevoegen van wat LED strips aan je thuisbioscoop verhoogt het biosscoop-gehalte van de ruimte aanzienlijk. Met de strips kun je eenvoudig bepaalde kenmerken van de thuisbioscoop benadrukken zoals de zijkanten van je TV of de zijkanten van de luidsprekers. Daarnaast zijn LED strops verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat je de ruimte helemaal kan indelen in je eigen stijl en humeur.

6. LED strip toepassen in je eigen bar

Een LED strip als toepassing in je eigen bar mag zeker niet ontbreken in deze lijst. Een thuis bar is een geweldige plek om met gasten een drankje te doen of te ontspannen na een lange dag. Met LED stripverlichting creëer je direct sfeer en met zoveel verschillende opties om uit te kiezen, is er altijd eentje te vinden waarmee je jouw bar naar een hoger niveau tilt. Of je gaat voor een subtiele strook of een snoer met flitsende lampen, met een LED strip maak je er altijd een feestje van.

7. Sfeervol relaxen op je terras of veranda

Hoewel LED strips meestal binnenshuis worden gebruikt, is het ook een uitstekende optie om sfeer toe te voegen aan een buitenruimte zoals een terras of veranda. Door de veelzijdigheid van dit soort verlichting is er altijd wel een strip waarmee je uit de voeten kan. Of je nu een complete veranda verlicht of bepaalde delen zoals een salontafel of de randen van plantenbakken, met een LED strip gaat het zeker lukken om er iets knus en gezelligs van te maken.

8. Veiligheidsverlichting

Last but not least; een van de belangrijkste maar vaak over het hoofd geziene toepassingen van LED strips is als veiligheidsverlichting. Door de strips te installeren in donkere gebieden zoals trappen of langs opritten, voorkom je ongevallen, door ervoor te zorgen dat deze gebieden in de avond en ‘s nachts goed verlicht zijn. Zo stoot je nooit meer je tenen aan de hardhouten trap of struikel je niet meer in de tuin wanneer je de fiets in de schuur zet na een avondje stappen.

Andere berichten uit deze categorie

De 4 valkuilen bij het kopen van nieuwe meubels

Lees dit artikel

Wees je bewust van de waarde van een gouden netwerk

Lees dit artikel

De fijne kneepjes van woningwaardering: van taxatie tot WOZ-waarde uitgelegd

Lees dit artikel