6 Tips voor de keuze van een infraroodsauna

Nu je hebt besloten jouw algehele gezondheid en welzijn te verbeteren met een infraroodsauna is het tijd voor de hamvraag; een infrarood sauna kopen. Maar welke moet je kopen? Hoewel de keuze van een sauna overweldigend kan lijken, hoeft dat niet zo te zijn. Hier zijn 10 nuttige tips om ervoor te zorgen dat je een goede investering doet bij het selecteren van een infrarood sauna.

1. Beslis over doe-het-zelf of bouwpakket

Je kunt ervoor kiezen om je eigen sauna op maat te bouwen of je kunt kiezen uit een aantal sauna kits die worden geleverd met alles wat je nodig hebt en in ongeveer een uur geïnstalleerd zijn.

Vraag jezelf af: “Hoe handig ben ik?” Als je idee van handig zijn het af en toe vervangen van een gloeilamp is, zet je zinnen dan op een eenvoudig te monteren pakket dat klaar is om dit weekend in elkaar te worden gezet. Als je een manusje-van-alles bent, laat dan zien wat je waard bent en doe het vanaf scratch.

2. Kies het juist formaat

Ben je alleen of zullen er ook anderen van de sauna genieten? Sommige infraroodsauna’s bieden slechts plaats aan één persoon per keer. Deze modellen kunnen goed werken als je op zoek bent naar een privé toevluchtsoord, maar kunnen beperkend zijn als ze worden gebruikt in een familie- of groepssetting. Er zijn diverse IR-sauna’s van verschillende afmetingen beschikbaar, zodat je tijdens jouw sauna keuze een model kunt vinden dat aan je individuele behoeften voldoet.

3. Kies de locatie

Meet de locatie waar de sauna zal worden geplaatst. Wat zijn de afmetingen van de toegewezen ruimte en is er een geschikt stopcontact in de buurt?

Hoewel infrarood sauna’s veel minder ruimte en elektriciteit nodig hebben dan een stoomcabine, zijn er een paar dingen waar je aan moet denken voordat je beslist over een locatie en een model. Factoren zoals gemakkelijke toegang, impact op bestaande locatie en het uitzicht van binnenuit zijn belangrijk om in gedachten te houden.

4. Kies het juist hout

Infrarood sauna’s kunnen uit verschillende houtsoorten samengesteld worden. Duurzame houtsoorten zoals sparrenhout of cederhout zijn de beste keuze en verdienen de voorkeur boven materialen zoals multiplex. Cederhout in het bijzonder is zeer goed bestand tegen splijten en krimpen. Tijdens het sauna selectieproces is dit iets om te overwegen voor het zweten en ontgiften.

5. Begrijp het verschil in panelen en stralers

Keramische saunakachels zijn de oorspronkelijke infrarood sauna kachels en bestaan al vele jaren. Ze kunnen veel heter worden dan een carbon saunakachel en hebben een langere opwarmtijd om hun optimale temperatuur te bereiken. Ze hebben ook moeite om een gelijkmatige kamertemperatuur te verkrijgen en creëren vaak warme of koude zones. Het oppervlak van deze verwarmers kan behoorlijk heet worden en produceren een relatief korte infrarode golflengte, zodat ze niet zoveel voordeel bieden als een carbon stralers.

Carbon stralers en panelen zijn dun en licht en zorgen voor een gelijkmatige en veilige oppervlaktetemperatuur, en ze kunnen tot wel 50 jaar meegaan! Een van de meest onderscheidende kenmerken van een carbon kachel is het vermogen om de warmte gelijkmatig over de sauna te verdelen. Ze warmen snel op (in ongeveer 10 minuten) wat resulteert in een minder dure energierekening, maar toch zijn ze bij aanraking niet zo heet als een keramische kachel. Carbon kachels produceren een langere infrarood golf en zullen meer afgestemd zijn op het menselijk lichaam.

Zorg er ook voor dat je de juiste infrarood sauna kachels gebruikt. SuperSauna helpt je bij het maken van de juiste keuze zodat je altijd op en top geniet van je eigen privé sauna.

6. Zorg voor een optimale garantie

Verzamel alle informatie over de garantie en wat de dekking inhoudt. Als je bij een derde partij koopt, kan het moeilijk zijn om contact op te nemen met de fabrikant en kan de garantie beperkt zijn. Hier zijn een paar dingen om ervoor te zorgen dat je infraroodsauna garantie gedekt is.

  • Verwarmingssysteem
  • Stroomvoorziening
  • Bedieningspaneel
  • Hout
  • Glas

 

Andere berichten uit deze categorie

De 4 valkuilen bij het kopen van nieuwe meubels

Lees dit artikel

De fijne kneepjes van woningwaardering: van taxatie tot WOZ-waarde uitgelegd

Lees dit artikel

Stapsgewijze handleiding: Hoe slijp je een mes op een slijpsteen

Lees dit artikel