6 manieren om klanten te werven voor je eigen bedrijf

Als online marketing bedrijf is het werven van nieuwe klanten van groot belang om te kunnen groeien. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse kanalen beschikbaar die je hiervoor kunt inzetten. In dit artikel zullen we een aantal van deze kanalen bespreken.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Het optimaliseren van je website voor zoekmachines, ook wel bekend als SEO, is een belangrijke factor om gevonden te worden door potentiële klanten. Door relevante zoekwoorden te gebruiken en je website te optimaliseren voor de zoekmachines, is de kans groter dat je hoger in de zoekresultaten verschijnt. Dit kan zorgen voor meer organisch verkeer naar je website en draagt ook bij aan je autoriteit. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in SEO en zelf online niet vindbaar is, dat kan natuurlijk niet.

Betaalde advertenties (SEA)

Naast het optimaliseren van je website voor zoekmachines, kun je ook betaalde advertenties inzetten op Google en op social media platformen zoals Facebook en LinkedIn. Hiermee kun je gericht adverteren en je doelgroep bereiken.

E-mailmarketing

Een relatief oude manier, maar nog altijd effectief om potentiële klanten te bereiken. Verzamel e-mailadressen van potentiële klanten en verstuur regelmatig nieuwsbrieven met informatie over jouw bedrijf en de diensten die je aanbiedt. Dit kan zorgen voor meer betrokkenheid van je doelgroep en uiteindelijk meer conversies. Als je daarbij zorgt dat je social media kanalen op orde zijn en je content tip top is vult z’n nieuwsbrief zichzelf vanuit die kanalen.

Social media

Social media is een krachtig kanaal om je bedrijf en diensten te promoten en een online community op te bouwen. Maak gebruik van social media platformen zoals Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram en deel interessante content die relevant is voor je doelgroep. Elk kanaal heeft hiermee zijn eigen boodschap. Post bijvoorbeeld vooral een kijkje achter de schermen p Instagram of TikTok en deel zakelijkere berichten via LinkedIn. Hiermee vergroot je niet alleen je zichtbaarheid, maar kun je ook een loyale klantenkring opbouwen en ben je aanwezig voor potentieel nieuw personeel.

Content marketing

Creëer waardevolle content op je website en/of blog, waarmee je potentiële klanten kunt informeren en inspireren. Dit kan variëren van blogartikelen tot infographics en video’s. Door waardevolle content te delen, vergroot je de kans dat potentiële klanten voor jouw bedrijf kiezen en vergroot je ook je autoriteit in het specifiek vakgebied.

Netwerken

Tot slot is het belangrijk om te netwerken en naar relevante evenementen en bijeenkomsten te gaan waar je potentiële klanten kunt ontmoeten en je bedrijf kunt promoten. Hierdoor kun je nieuwe connecties maken en je bedrijf op een persoonlijke manier onder de aandacht brengen.

Het is belangrijk om te bedenken welke kanalen het beste bij jouw bedrijf passen en waar je doelgroep zich bevindt. Richt je daarop en zorg voor een goede balans tussen online en offline marketingactiviteiten. Door deze kanalen op de juiste manier in te zetten, kun je nieuwe klanten werven en je bedrijf laten groeien.

Extra tip: zoek hulp

Zelf het wiel uitvinden hoeft niet altijd, want je kunt ook terecht bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in het laten groeien van je bedrijf. Webiteers is z’n bedrijf en helpt B2B organisaties met het genereren van meer bezoekers, leads en klanten. Dit doen zij via digitale marketing en sales oplossingen.

Andere berichten uit deze categorie

Wees je bewust van de waarde van een gouden netwerk

Lees dit artikel

Het GROW-model: van actieplan tot professioneel succes

Lees dit artikel

Trends in videoproductie

Lees dit artikel