5 tips voor het ontwerpen van een kleine badkamer

Als je met een kleine badkamer werkt, heb je misschien het gevoel dat je beperkt bent in wat je kunt doen om de ruimte voor je te laten werken. Maar wanhoop niet! Er zijn genoeg manieren om een kleine badkamer goed te laten functioneren en er ook nog eens mooi uit te laten zien. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen.

1. Houd het licht en luchtig

Kleine badkamers kunnen claustrofobisch aanvoelen als ze niet goed ontworpen zijn. Een manier om dit tegen te gaan is door de ruimte licht en luchtig te houden. Schilder de muren in een lichte kleur (wit is altijd een goede keuze) en gebruik heldere verlichting. Heb je een badkamer met raam? Zorg dan voor zoveel mogelijk natuurlijk licht in de badkamer.

2. Gebruik spiegels om de illusie van meer ruimte te creëren

Spiegels zijn je vriend in een kleine badkamer! Plaats een grote badkamerspiegel boven de wastafel of gebruik meerdere kleinere spiegels in de kamer. Tegenwoordig zijn er veel opties om uit te kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld badkamerspiegels met verlichting of zelfs spiegels met verwarming om condens tegen te gaan. Dit helpt niet alleen om licht te weerkaatsen en de ruimte groter te doen lijken, maar het geeft je ook meer mogelijkheden om je haar en make-up te controleren voordat je op pad gaat.

3. Benut de verticale ruimte

In een kleine badkamer telt elke vierkante centimeter, dus het is belangrijk om alle beschikbare ruimte verstandig te gebruiken. Gebruik hoge kasten of planken om spullen op te bergen die je niet dagelijks nodig hebt, zoals extra toiletartikelen of handdoeken. Hierdoor blijven de werkbladen vrij en open, waardoor de ruimte groter aanvoelt.

4. Ga voor een minimalistische inrichting

Minder is absoluut meer als het gaat om het inrichten van een kleine badkamer. Beperk je tot een paar sleutelstukken die zowel functioneel als stijlvol zijn, zoals een zeepdispenser, tandenborstelhouder en prullenbak. En wees niet bang om wat lege aanrechtruimte te laten zien! Een paar goed geplaatste items geven de ruimte een uitnodigend gevoel zonder dat het er rommelig uitziet.

5. Houd de dingen georganiseerd

Last but not least: een van de beste manieren om een kleine badkamer goed te laten functioneren is om hem georganiseerd te houden. Investeer in opbergmanden of -bakken voor onder de wastafel en gebruik haken aan de achterkant van de deur om handdoeken of badjassen aan op te hangen. Een beetje organisatie maakt een kleine ruimte veel groter en gezelliger

Met deze vijf tips maak je zelfs an de kleinste badkamer een stijlvolle en functionele ruimte. Houd het licht en luchtig, gebruik de verticale ruimte, ga voor minimalisme in je inrichting, gebruik spiegels strategisch en blijf georganiseerd. Je droombadkamer is binnen handbereik!

Andere berichten uit deze categorie

De 4 valkuilen bij het kopen van nieuwe meubels

Lees dit artikel

De fijne kneepjes van woningwaardering: van taxatie tot WOZ-waarde uitgelegd

Lees dit artikel

Stapsgewijze handleiding: Hoe slijp je een mes op een slijpsteen

Lees dit artikel