5 thema’s voor het interieur ontwerp van jouw kantoor

Wanneer je een nieuw kantoor begint, wil je natuurlijk wel dat dit er mooi uit komt te zien. Het is vaak lastig om vanaf niks een kantoor te gaan inrichten. Het is dan handig om van tevoren een thema te kiezen. Lees hier meer over 5 thema’s voor het interieur ontwerp van jouw kantoor.

1. Modern

Bij een modern interieur denk je aan de rust die het uitstraalt. Er wordt veel gebruik gemaakt van strakke materialen en lijnen. Een ander kenmerk is dat er vaak open ruimtes zijn. Bij dit thema staan er vaak meubels die op maat zijn gemaakt voor de specifieke ruimte. De kleuren die hier veel in terugkomen zijn wit, grijs en zwart.

2. Minimalistisch

Een minimalistisch thema komt in de buurt van het moderne thema. Het verschil tussen modern en minimalistisch is dat minimalistisch vaak alleen het functionele heeft. Er zijn geen onnodige accessoires. Hierdoor zijn er vaak ook weinig meubels. Net als bij het moderne thema worden hier ook de neutrale kleuren wit, zwart en grijs voor het grootste deel gebruikt. Een ander kenmerk is dat er veel natuurlijk licht in deze ruimtes valt.

3. Industrieel

In dit thema zijn vaak veel natuurlijke materialen te vinden, denk bijvoorbeeld aan hout, staal of steen. De uitstraling is vaak heel ruw, wat een stoere uitstraling geeft. De hoofdkleur in dit thema is zwart, ook zie je nog veel bruin door het hout wat gebruikt wordt bij de diverse meubels. Vaak zie je bij dit thema ook een betonvloer met leren stoelen.

4. De kust

Als je denkt aan de zee, denk je aan de termen fris en ontspannend. Dit is ook het uitgangspunt bij het thema “de kust”. De kleuren die hier worden gebruikt zijn blauw en wit. Er zijn veel zomerse accessoires waarbij het meeste gemaakt is van natuurlijke materialen. Meestal zijn dit accessoires zoals een schip in een fles, schelpen, vissen et cetera. Dit Kantoorontwerp is vooral een aanrader wanneer je dicht bij de zee werkt.

5. Retro

Het laatste thema is “Retro”. Retro heeft opvallende kleuren, denk hierbij aan blauw, roze en geel. Een opvallend kenmerk aan dit soort meubels zijn de ronde hoeken of zelfs volledig rond. De omgeving wordt meestal ingericht met meerdere planten. Het behang is opvallend vanwege zijn motieven en patronen.

Een kantoor ontwerpen blijft altijd lastig. Wanneer je een kantoor wilt ontwerpen is het handig om eerst een thema uit te zoeken en daarbij meubels aan te schaffen. Denk aan thema’s zoals “modern”, “minimalistisch”, “industrieel”, “de kust” en “retro”. Met een thema op voorhand, kan je kantoorontwerp niet misgaan!

Voor welk kantoorontwerp je ook gaat zorg ervoor dat alles geregeld schoongemaakt wordt, stof de bureau’s af en zorg dat de vloeren gestofzuigd en gedweild worden. Dit kun je door een poetshulp laten doen, maar ook door bijvoorbeeld een dweil robot die niet alleen stof zuigt maar ook dweilt. Zo heb je zelf geen omkijken meer naar een opgeruimd en schoon kantoor.

Andere berichten uit deze categorie

De 4 valkuilen bij het kopen van nieuwe meubels

Lees dit artikel

Wees je bewust van de waarde van een gouden netwerk

Lees dit artikel

Het GROW-model: van actieplan tot professioneel succes

Lees dit artikel