Welke pannen je allemaal nodig hebt in de keuken

Geen enkele keuken is compleet zonder een paar onmisbare potten en pannen. Of je nu kookt, bakt of braadt, dit zijn de stukken kookgerei die je bij de hand moet hebben. Hier is een lijst van de meest voorkomende soorten potten en pannen die essentieel zijn in elke keuken.

Welke verschillende soorten pannen heb je nodig in de keuken

Er zijn een paar verschillende soorten pannen die essentieel zijn in elke keuken. De meest voorkomende soorten pannen zijn koekenpannen, steelpannen en braadpannen.

Koekenpannen

Koekenpannen zijn gemaakt van verschillende materialen, maar het meest voorkomende type is aluminium met een antiaanbaklaag. Koekenpannen kunnen ook van roestvrij staal, koper of gietijzer zijn gemaakt.

Koekenpannen worden meestal gebruikt voor het bakken van vlees, vis of aardappelen. Koekenpannen zijn er in verschillende maten, dus het is belangrijk om de juiste maat te kiezen. De meest gebruikelijke maat voor een koekenpan is 24 tot 28 centimeter in doorsnede.

Koekenpan met antiaanbaklaag

Koekenpannen met antiaanbaklaag zijn meestal gemaakt van materialen als aluminium, teflon of siliconen. Ze zijn ontworpen om te voorkomen dat voedsel aan de pan blijft kleven, waardoor ze gemakkelijker schoon te maken zijn. Hoewel ze effectief zijn in het voorkomen van vastplakken, kunnen ze ook wat moeilijker schoon te houden zijn als er toch iets is aangebrand.

Gietijzeren braadpan

Gietijzeren braadpannen zijn gemaakt van gietijzer. Gietijzer is een metaalsoort die wordt vervaardigd door gesmolten metaal in een gietvorm te gieten. Het metaal wordt dan afgekoeld en gestold. Aan de binnenkant bevat zich meestal een emaille binnenlaag.
Gietijzeren braadpannen zijn populair omdat ze duurzaam zijn en bestand zijn tegen hoge temperaturen. De emaille binnenlaag zorgt ervoor dat het ook gemakkelijk schoon te maken is.

Gietijzeren braadpannen zijn een geweldige aanwinst voor elke keuken. Ze kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan gerechten, zoals het bakken van kip of spek, of het bakken van koekjes en taarten. Gietijzeren braadpannen zijn ook geschikt voor de oven, zodat je ze kunt gebruiken voor eenpansgerechten en andere maaltijden.

Roestvrijstalen pannen

Roestvrijstalen pannen zijn gemaakt van roestvrijstaal. Roestvrijstaal is een soort staal dat gemaakt is om roest en corrosie te weerstaan, waardoor het een populaire keuze is voor kookgerei. Het metaal wordt gecombineerd met chroom en nikkel om een sterk, duurzaam materiaal te creƫren dat ook gemakkelijk schoon te maken is.

Roestvrijstalen pannen worden meestal gebruikt voor het bereiden van vlees, vis of groenten. Ze kunnen ook worden gebruikt om te bakken of te braden. Roestvrijstalen pannen zijn een goede keuze en een echte allrounder voor elk soort maaltijd.

Andere berichten uit deze categorie

De 4 valkuilen bij het kopen van nieuwe meubels

Lees dit artikel

De fijne kneepjes van woningwaardering: van taxatie tot WOZ-waarde uitgelegd

Lees dit artikel

Stapsgewijze handleiding: Hoe slijp je een mes op een slijpsteen

Lees dit artikel