Kauwgom verwijderen? Met onze tips lukt het zeker!

Heb je ooit in kauwgom op de stoep getrapt en het vervolgens door je hele huis gespoord? Of misschien heb je een kind dat graag kauwgom onder de tafel of op de arm van de bank plakt. Hoe dan ook, je vraagt je waarschijnlijk af hoe je kauwgom van oppervlakken verwijdert zonder ze te beschadigen. Gelukkig zijn er een paar verschillende methoden die je kunt proberen, en één daarvan werkt zeker voor jou.

Kauwgom bevriezen met een ijsblokje

Als de kauwgom aan je kleding vastzit, leg er dan eerst een zak ijs op. De koude temperatuur zal de kauwgom verharden en het gemakkelijker maken om het te verwijderen. Is de kauwgom eenmaal uitgehard, schraap hem er dan gewoon af met een stomp voorwerp, zoals een lepel of een botermes. Met een ijsblokje kun je ook kauwgum verwijderen uit bijvoorbeeld tapijt.

Gebruik pindakaas om kauwgom te verwijderen

Zit kauwgum vast in je haar? Gebruik dan pindakaas om kauwgum te verwijderen uit je haren. Breng een flinke hoeveelheid pindakaas aan op de getroffen plek en laat het een paar minuten zitten. De oliën in de pindakaas helpen de kauwgom af te breken, zodat deze gemakkelijk kan worden verwijderd. Is de kauwgom eenmaal los, kam het dan voorzichtig uit je haar.

Schoonmaken met azijn

Reinigen met azijn is een geweldige manier om kauwgom van oppervlakken te verwijderen. Breng gewoon wat azijn aan op de kauwgom en laat het een paar minuten zitten. Gebruik vervolgens een spatel of een ander stomp voorwerp om de kauwgom van het oppervlak te schrapen. Het kan nodig zijn opnieuw azijn aan te brengen en nog een paar minuten te wachten als de kauwgom bijzonder hardnekkig is. Deze methode is veilig voor de meeste oppervlakken, inclusief tapijt en bekleding. Test het wel eerst op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat er geen bijwerkingen zijn. Azijn is ook effectief voor het schoonmaken van vele andere soorten rommel, dus zorg dat er altijd een fles azijn in je huis te vinden is.

Kauwgom verwijderen van tapijt

Als de kauwgom vers is, begin dan met het bevriezen ervan met een ijsblokje. Als het eenmaal hard is, zou je het er met een botermes af moeten kunnen schrapen. Als dat niet werkt, smeer dan een dikke laag pindakaas over de kauwgom en laat het een paar minuten zitten. De pindakaas zal de kauwgom smeren zodat je het gemakkelijk kunt wegvegen. Je kunt ook WD-40 of azijn proberen om kauwgom te verwijderen uit tapijt. Test deze oplossingen wel eerst op een onopvallende plaats om er zeker van te zijn dat ze je tapijt niet beschadigen.

Kauwgom verwijderen uit kleding

Als er kauwgom op kleding komt, kan het lastig zijn dit te verwijderen. Probeer eerst zoveel mogelijk van de kauwgom af te schrapen met een stomp voorwerp zoals een botermes. Als dat niet werkt, kun je proberen de kauwgom te bevriezen met een ijsblokje of een bus perslucht. Als de kauwgom eenmaal hard is, zou je het er gemakkelijk af moeten kunnen halen. Als alles mislukt, kun je het kledingstuk een nacht in een oplossing van azijn en water laten weken. De kauwgom zou er ’s ochtends zo af moeten glijden. Met een beetje geduld en doorzettingsvermogen verwijder je kauwgom veilig uit je kleding zonder blijvende schade te veroorzaken.

Kauwgom uit het haar verwijderen

Degene die ooit de pech hebben gehad om kauwgom in je haar te krijgen, weten hoe moeilijk het kan zijn om het te verwijderen. Probeer eerst de kauwgom voorzichtig uit je haar te trekken. Als dat niet werkt, kun je een beetje pindakaas of bakolie gebruiken om de kauwgom los te maken. Een andere optie is om kauwgom te bevriezen met een ijsblokje. Eenmaal hard, zou je de kauwgom in kleine stukjes uit je haar kunnen halen.

Andere berichten uit deze categorie

Wees je bewust van de waarde van een gouden netwerk

Lees dit artikel

Van kantoor tot thuis: iedereen geniet van Windows Solitaire

Lees dit artikel

Hbomax.com/tvsignin – Activeer en voer de code in

Lees dit artikel