Hoe stel je het perfecte borrelpakket samen?

Een borrelpakket is het perfecte geschenk voor elke gelegenheid. Of je nu een verjaardag of een jubileum viert, of gewoon wil laten zien dat je om iemand geeft, een borrelpakket op maat getuigt van bedachtzaamheid en inspanning. Met de onderstaande tips is jouw volgende borrelpakket zeker een hit!

Voor wie is het pakket?

De eerste stap bij het samenstellen van een geweldig borrelpakket is je publiek kennen, ofwel voor wie is het pakket en wat is de gelegenheid? Zijn het overwegend bierliefhebbers of juist wijn fanaten? Of toch meer een sterke drank of mix type. Weet je het favoriete drankje, dan kun je het pakket daarop afstemmen. Dit helpt bovendien ook bij het kiezen van de juiste borrelhapjes. Daarover later meer.

Denk aan het budget

Voordat je naar de supermarkt rent of het gehele internet afspeurt naar drank opties moet je een budget vaststellen. Hoeveel wil je in totaal uitgeven aan het borrelpakket? De verschillende producten die je toevoegt en wellicht een leuke borrelplank of mandje om er een geheel van te maken, kost toch snel een paar tientjes. Door vooraf een budget vast te stellen, maak je het jezelf makkelijker om de juiste producten te kiezen.

 

assorted chips with vegetable on brown wooden chopping board

Perfect match: drankjes & hapjes

Een borrel is niet compleet zonder hapjes. Of je nu fingerfood of iets hartigs serveert, hapjes zijn de perfecte manier om je gasten te laten genieten van wat lekkers bij een drankje. Bij het samenstellen van een borrelpakket is het dus belangrijk om hapjes te kiezen die goed matchen bij de gekozen drank. Bij bier doen zoutjes en noten het eigenlijk altijd goed. Heb je gekozen voor wijn als drank in het pakket? Ga dan voor bijbehorende kaasjes die goed passen bij de gekozen druif en/of wijn streek. De keuze in hapjes is natuurlijk ook afhankelijk van het beschikbare budget. Als vuistregel zou je drie verschillende soorten hapjes kunnen aanhouden voor het perfecte borrelpakket.

Voeg een borrelplank toe

Een manier om je borrelpakket aantrekkelijker te maken, is het toevoegen van een borrelplank. Met een borrelplank combineer je alle producten tot een mooi geheel.
Daarnaast is een plank handig voor het serveren van de hapjes wanneer het borrelpakket na ontvangst wordt aangebroken. Aangezien de hapjes en drankjes worden genuttigd, is de borrelplank tevens een leuk aandenken die keer op keer te gebruiken is.

Geen inspiratie? Bestel een compleet borrelpakket

Met zoveel verschillende opties om uit te kiezen, is het soms een hele opgave om het juiste cadeau borrelpakket te kiezen. Wanneer je echt geen inspiratie hebt, ga dan voor save en bestel een borrelplank online of in de lokale speciaalzaak. Borrelpakketten bestellen is mogelijk vanaf enkele tot honderden euro’s. Zo is er voor iedere gelegenheid een perfect borrelpakket te vinden.

Andere berichten uit deze categorie

Stapsgewijze handleiding: Hoe slijp je een mes op een slijpsteen

Lees dit artikel

7 tips voor de perfecte pannenkoeken

Lees dit artikel

De voordelen van een contactgrill

Lees dit artikel